2014. szeptember 17., szerda

Meggyes krémes sajttorta 




Alig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni. 



Az egyetlen dolog, ami egy kevéske időt eltölt a sütőben, az a torta alapja. Ehhez az édes omlós kekszet daráljuk le, vagy zúzzuk össze, majd az olvasztott vajjal keverjük össze. Én most a legkisebb tortaformára méreteztem a receptet, ez 18 cm átmérőjű, ha bárki nagyobban sütné, akkor arányosan növelje a hozzávalókat. A forma alját béleljük ki sütőpapírral, majd a kekszes masszát egy evőkanál segítségével egyengessük el benne, úgy, hogy teljesen egyforma legyen mindenhol. 180 fokos sütőben tíz percig süssük, majd tegyük félre hűlni, de maradjon a formában. 



A mascarpónét és a krémsajtot keverjük ki a porcukorral, majd forgassuk bele a kimagozott, lecsöpögtetett meggyeket. A kihűlt alapra öntsük rá a krémet, és szépen simítsuk el. A tetejére egy sűrű gyümölcsszósz jön. Ehhez a kimagozott meggyet tegyük fel a cukorral főzni. Várjuk meg, amíg teljesen szét nem fő a gyümölcs. Közben áztassunk be 2 gramm zselatint. A szétfőtt meggyet turmixoljuk le, majd főzzük fel a zselatint, és adjuk az öntethez. Várjuk meg, amíg kicsit kihűl, egyúttal besűrűsödik, majd utolsó rétegként a fedjük be vele a torta tetejét. Fogyasztás előtt 2-3 óráig álljon a hűtőben, utána viszont egy szempillantás alatt el fog tűnni. 


Meggyes krémes sajttorta:


  • 25 dkg tejszínes krémsajt
  • 20 dkg mascarpone
  • 9,5 dkg porcukor
  • 20 dkg meggy
  • 12 dkg édes omlós keksz
  • 5-6 dkg vaj
  • 20 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 2 gramm zselatin
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése